Chip & Dale

Tuesday, November 07, 2006

Don't worry, be happy, φάε χάπι!

Ξύπνησα εψές μουρτζούφλα και σύρθηκα μέχρι το μπάνιο για να διαπιστώσω για άλλη μια φορά πως το χαρτί υγείας είχε τελειώσει προτού προβλέψω να προμηθευτώ άλλο από το σούπερ της γειτονιάς (γειτονιάς τρόπος του λέγειν, αφού απέχει καμιά δεκαριά χιλιόμετρα, όπως όλα σε αυτή τη χώρα).

Σύρθηκα μουρτζούφλικα μέχρι την κουζίνα και καβάντζωσα τις χαρτοπετσέτες. Και τότε διαπίστωσα πως έχουνε σταμπαρισμένα πάνω τους δεκάδες happy messages του στυλ, "Walk on the smiley side", "Happiness is just around the corner" κλπ. Προβληματισμένη για την πιθάνη επίδραση τόσου μελανιού στην προσωπική υγιεινή (για να το θέσω κομψά), έστρεψα το βλέμα μου στο χαρτί κουζίνας για να διαπιστώσω πως και αυτό έφερε μηνύματα αναλόγου στυλ. Αγανακτισμένη αναζήτησα χαρτομάντηλα τα οποία, μαντέψτε...είχανε smilies τυπωμένα πάνω τους.

Κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την χώρα...ή όλοι οι Αμερικάνοι είναι ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι άνθρωποι (πολύ αμφίβολο), ή θέλουνε απεγνωσμένα να είναι ευτυχισμένοι, ή προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως είναι ευτυχισμένοι ή πολύ απλά είναι χαζοχαρούμενοι.

Αν μη τι άλλο χαμογελάει πολύ αυτός ο λαός, colgate style. Έχοντας όμως προηγουμένως ζήσει ένα σέβαστο χρονικό διάστημα στην γηραιά Αλβιόνα που πάσχει από χρονία καταναγκαστική ευγένεια που δυστυχώς πολύ συχνά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική διάθεση του μέσου Άγγλου, οδήγουμαι στο συμπέρασμα πως όσο fake είναι η καθολική ευγένεια του Αγγλικού λαού, τόσο fake είναι και η χαρά του Αμερικάνικου λαού (στις υποψίες μου συντρέχουν οι συχνές τηλεοπτικές διαφημίσεις αντικαταθλιπτικών).

Και εδώ οφείλω να παραδεχτώ κάτι στην ελληνική στόφα. Έχουμε μια ειλικρίνεια στην έκφραση της ψυχικής μας διάθεσης. Ξυπνάμε στραβά, ξυπνάμε καλά, όπως και να έχει, θα το επικοινωνήσουμε το mood μας στον διπλανό μας, δεν καταπιεζόμαστε βρε αδερφέ! Βέβαια αυτό ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες για το mood του διπλανού μας, αλλά όλο και κάτι ή κάποιος θα βρεθεί για να εκτονωθεί και αυτός. Και δεν το λέω ειρωνικά, αν και αυτή η εκδηλωτικοτητα μας ως λαός μπορεί να μεταφραστεί σε πολλές περιστάσεις ως έλλειψη τρόπων και πολιτισμένης συμπεριφοράς. Άλλα επιμένω πως έχει και πολύτιμες ψυχοκαθαρτικές ιδιότητες. Ύπαρχει μια ψυχική φιλελευθερία στην Ελλάδα, που αν και αρκετές φορές οδηγεί σε ίσως ασύδωτη συμπεριφορά, μας βγάζει, κατά τη γνώμη μου, σώους και αβλαβείς σαν λαό μέσα από πολλά τούνελ.

Για αυτό και εγώ λοιπόν, εψές που ξύπνησα μουρτζούφλα, εξάσκησα το ελληνικό μου δικαίωμα να παραμείνω μουρτζούφλα για την υπόλοιπη μέρα παρά τις πιέσεις των αμερικάνικων προιόντων...

6 Comments:

  • Καλημέρα! Ποιά περίοδο ήσουνα Πάτρα; Σε ποιά σχολή;

    By Blogger aliel, at 1:02 AM  

  • Καλημέρα και σε εσένα, αν και τώρα μάλλον καληνύχτα είναι στην πατρίδα... Ήμουνα Πάτρα από '93 μέχρι '98, στο φυσικό. 'Αχχχ, ωραία χρόνια!...

    By Blogger chip & dale, at 8:35 AM  

  • Τουλάχιστον εσύ ήσουνα από τις τυχερές (αν έχω καταλάβει καλά) και φοί(υ)τεψες σε άλλη πόλη από τη δική σου. Για ρώτα κι εμάς τα κακόμοιρα... :(
    Τώρα καθηγητεύεις;

    By Blogger aliel, at 1:19 AM  

  • Καθηγήτεψα και ερεύνησα κάνα δύο χρόνια στην Αγγλία και ελπίζω μια αποφράδα μέρα να καθηγητέψω και στο Ελλάντα! Είμαι (είμαστε με το έτερον) στο άκρως σπαστικό στάδιο που προσπαθούμε ματαίως να πάρουμε μια απόφαση για το πότε θα επαναπατριστούμε μόνιμα.

    Ωραία το φ(υ)τιτιλίκι εκτός γονεικής έδρας αλλά εγώ το παράκανα. Έφυγα και δεν ματαγύρισα σταρμπελά μου!...(Αχ βαχ...βαρύς αναστεναγμός του νόστου για τον μουσακά της μαμάς).

    By Blogger chip & dale, at 11:57 AM  

  • Γιατί να επαναπατριστείτε; Εδώ ο κόσμος κάνει αμάν να φύγει κι εσείς θέλετε να γυρίσετε;;;

    Μουσακά μπορείς να φτιάξεις κι εσύ εξάλλου ;). Δε λένε ότι ο μάθητής γίνεται καλύτερος από τον καθηγητή; :D :D :D

    By Blogger aliel, at 6:35 AM  

  • By Anonymous Anonymous, at 5:36 PM  

Post a Comment

<< Home